Abam Bocey Dipanggil Mengadap Ilahi

abam bocey

Pelawak popular tanahair, Abam Bocey disahkan men1ngg4l di rumahnya di Gombak pada Isnin. Menurut Astro Awani, berita mengejutkan itu telah dimaklumkan kepada Gempak oleh adik allahyarham iaitu Ali.

Ali memberitahu bahawa isteri Abam, Nor Hidayah menghubunginya memaklumkan Abam dalam keadaan tidak sed4rkan diri.

abam bocey meninggal dunia
Aksi Abam sangat mencuit hati penonton – foto: Insta Abam Bocey

Abam Bocey Men1ngg4l

Dalam keadaan yang beremosi Ali memberitahu dia bergegas ke rumah Abam dan mendapati beliau dalam keadaan tid4k bernafas. Berita ini turut disahkan oleh isteri Abam, Nor Hidayah.

Hidayah memaklumkan bahawa sebelum ini Allahyarham mengadu kurang sihat dan dem4m sejak dua hari lalu.

Hidayah memberitahu lagi, beberapa hari yang lalu arwah Abam mengadu s4kit kep4la dan dem4m namun dia tidak mahu untuk pergi mendapatkan rawatan di hospital.


“Katanya hanya s4kit kep4la biasa dan dem4m.Tapi pagi tadi sewaktu saya kejutkan dia untuk bangun solat subuh, namun tidak ada tindak balas daripada dia,” kata Hidayah sambil menangis teresak-esak.

Umum tahu Abam dan Nor Hidayah telah melangsungkan perkahwinan pada tahun 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, kini berusia 5 bulan.

Nama sebenar Abam adalah Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan, 32, yang dikenali sebagai seorang pelawak, pelakon dan ahli kumpulan Bocey bersama Fad dan Acey.

Pemergian Abam sudah tentu dirasai oleh semua peminat. Apatah lagi keluarganya dan tidak lupa juga ahli kumpulannya iaitu Fad dan Achey

Abam Bocey Men1ngg4l – Ini reaksi sabahat baik Abam:

View this post on Instagram

Kenapa awal sangat bam!!!…. mana janji kau…!!… ya Allah… guyss abam dah takda guyss…

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

Semoga Arw4h Abam tenang di sana, dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman – anakbapak


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!