Baru 2 Bulan Kehilangan Ayah. Kini Ibu Pula Pergi Untuk Selamanya

baru 2 bulan kehilangan ayah

Baru 2 Bulan Kehilangan Ayah Kini Ibu Pula Pergi – Pada Februari lepas, sepasang suami isteri kem4lang4n di Lebuhraya Utara Selatan berhampiran susur Perai, Pulau Pinang selepas motosikalnya dilangg4r sebuah kereta yang dipandu oleh pemandu m@buk. Kejadian itu menyebabkan pekerja kilang tersebut m@ut manakala isterinya ceder4 par4h.

arwah

Baru 2 Bulan Kehilangan Ayah. Kini Ibu Pula Pergi

Semalam, isteri arwah yang kritikal hampir 2 bulan di hospital dikhabarkan telah meningg4l duni4. Lebih menyedihkan kita, pasangan ini meningg4lkan 5 orang anak yang masih kecil dan bersekolah.

pengkebumian 1

Menurut portal Oh Bulan, Puan Zuriana Hassan telah menghembuskan n4fas terakhir jam 12 malam semalam di wad ICU Hospital Seberang Jaya setelah bert4rung ny4wa, Butterworth petang semalam.

pengkebumian

Terlalu berat dugaan buat 5 anak mereka yang masih kecil ini kerana telah menjadi y4tim piatu setelah baru 2 bulan kehilangan ayah mereka yang meningg4l pada hari 9 Februari lepas akibat kem4langan.

Semoga Nur Afni Nirwana, 16, Nur Istna Nadira, 14, Nur Erna Nabila, 12, Nur Qurratul Ain, 7 serta Muhammad Khairi Zafran, 1 tahun 9 bulan tabah hadapi dugaan ini. Semoga Allah terus memberikan kekuatan dan permudahkan segala urusan anak-anak ini. Aamiin.


kelaurga arwah

Penang Kini memaklumkan bahawa arwah menghembuskan n4fas terakhir jam 12 semalam setelah hampir 2 bulan di tempatkan wad ICU Hospital Seberang Jaya. Sungguh berat ujian yang terpaksa dihadapi oleh anak-anak ini yang ditinggalkan disaat mereka masih memerlukan kasih sayang ibu dan ayah.

penang kini

“Masih terngiang-ngiang lagi pesanan abah pada malam sebelum kem4langan itu. Arwah minta saya menjaga adik dengan baik dan janji itu saya pegang.

Malah, pakaian terakhir yang ayah pakai juga sudah dicuci kerana ia kenangan yang tinggal untuk kami”.

5 beradik

Terdahulu, Nur Afni Nirwana, anak sulung kepada pasangan ini berjanji akan memikul tanggungjawab sebagai seorang kakak kerana sudah berjanji dengan arw4h ayah. Semoga anak-anak ini tabah menghadapi ujian Allah.

Sama-samalah kita doakan agar mereka diberi kekuatan dan dipermudahkan untuk mereka meneruskan kelangsungan hidup – Anak Bapak


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!