Bayi 47 hari ‘Makan’ Lantai, Dinding dan Pintu. Allahu! Apa Punya Mak Bapak Ni!!

bayi 47 hari

Di Bukit Mertajam, Seorang bayi berusia 47 hari meningg4l dan ia didapati mengalami kecederaan di seluruh tubuh termasuk di bahagian kemalwan dipercayai akibat dider4 oleh ibu bapanya sendiri.

Astro Awani melaporkan, laporan awal bed4h sias4t mendapati, bayi perempuan itu mengalami pat4h pada kedua belah rusuk selain lengan kanan dan peha sebelah kiri. Sangat menyedihkan bila ada ibu bapa sanggup buat pada baby sekecil ini.

bayi maut didera
Baby comel anak syurga. Foto – facebook

Bayi 47 hari ‘Makan’ Lantai, Dinding dan Pintu

Bukan itu saha, bahagian luar tubuh baby juga terdapat kesan lebam dan melecet di seluruh tubuh. Punca keceder4an di bahagian luaran adalah disebabkan objek tumpul dan keras seperti lantai, dinding dan pintu termasuk juga mencubit dan henta kan. Ya Allah!

Beda4h si4sat mendapati terdapat cedera dalaman akibat henta kan kuat sehingga pend4rahan berlaku di organ dalaman seperti otak. Bukan itu saja, ada juga kesan gigit pada kedua belah tangan baby. Punca baby meningg4l adalah akibat pend4rahan dalam kepala.

bayi mati didera
Direman 7 hari untuk membantu siasatan. Foto – facebook

Ujian saringan air kencing terhadap ibu bapa bayi berkenaan mendapati mereka bebas daripada pengaruh dad4h.


Ibu bapa bayi mal4ng berkenaan berusia 22 tahun itu direman 7 hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Mangsa meningg4l ketika dibawa bapanya untuk mendapatkan rawatan di Hospital Seberang Jaya kira -kira jam 10.45 pagi, Khamis lalu. Banyak hari dah rupanya.

KOMEN NETIZEN

komen

Semoga ibu bapa bayi 47 hari itu diberi huku man yang setimpal dengan perbuatan mereka. Orang tidak ada anak, mencari-cari dan berusaha untuk dapatkan anak. Tapi mereka ini tidak menghargai rezeki Allah itu – Anak Bapak


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya memang anak bapak dan ibu. Seorang lelaki biasa namun ada perlindungan insurans, takaful dan medical card. Saya suka melancong (travel) terutama ke Korea, Jepun, Eropah dan Australia. Gemar menaiki pesawat tambang murah seperti Air Asia, Malindo, Fire Fly dan Scoot. Berhasrat mahu ke Amerika Syarikat. Makanan kegemaran KFC, Western Food, McDonalds, Masakan India dan Thailand. Kereta Honda tetapi mahu membeli Ferrari atau Lamborghini tetapi tidak mampu. Telefon hanya guna Samsung dan vivo. Dulu pernah guna oppo. Huawei tidak pernah cuba. Suka juga layari laman niaga Ali Baba, e-bay dan Amazon. Berhasrat mahu memiliki banglo mewah kalau ada duit. Orang kata nak banyak duit main forex atau bitcoin tapi saya tidak berani. Itulah serba ringkas tentang saya.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!