Bayi 47 hari ‘Makan’ Lantai, Dinding dan Pintu. Allahu! Apa Punya Mak Bapak Ni!!

bayi 47 hari

Di Bukit Mertajam, Seorang bayi berusia 47 hari men1ngg4l dan ia didapati mengalami kec3der4an di seluruh tubuh termasuk di bahagian kem@lu4n dipercayai akibat d1der4 oleh ibu bapanya sendiri.

Astro Awani melaporkan, laporan awal bed4h s1as4t mendapati, bayi perempuan itu mengalami p4t4h pada kedua belah rusuk selain lengan kanan dan peha sebelah kiri. Sangat menyedihkan bila ada ibu bapa sanggup buat pada baby sekecil ini.

bayi maut didera
Baby comel anak syurga. Foto – facebook

Bayi 47 hari ‘Makan’ Lantai, Dinding dan Pintu

Bukan itu saha, bahagian luar tubuh baby juga terdapat kes4n leb@m dan melecet di seluruh tubuh. Punca kec3der4an di bahagian luaran adalah disebabkan objek tumpul dan keras seperti lantai, dinding dan pintu termasuk juga m3ncub1t dan hent@ kan. Ya Allah!

Bed4h si4sat mendapati terdapat c3der4 dalaman akibat hent@ kan kuat sehingga pend4rah4n berlaku di organ dalaman seperti otak. Bukan itu saja, ada juga kesan g1g1t pada kedua belah tangan baby. Punca baby men1ngg4l adalah akibat pend4r4han dalam kepala.

bayi mati didera
Direman 7 hari untuk membantu siasatan. Foto – facebook

Ujian saringan air kencing terhadap ibu bapa bayi berkenaan mendapati mereka bebas daripada pengaruh d4d4h.


Ibu bapa bayi m4l4ng berkenaan berusia 22 tahun itu direm4n 7 hari bagi membantu si4satan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akt4 Kanak-Kanak 2001.

M4ngsa men1ngg4l ketika dibawa bapanya untuk mendapatkan rawatan di Hospital Seberang Jaya kira -kira jam 10.45 pagi, Khamis lalu. Banyak hari dah rupanya.

KOMEN NETIZEN

komen

Semoga ibu bapa bayi 47 hari itu diberi huku m4n yang setimpal dengan perbuatan mereka. Orang tidak ada anak, mencari-cari dan berusaha untuk dapatkan anak. Tapi mereka ini tidak menghargai rezeki Allah itu – Anak Bapak


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!