Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam Tahun 2019

Jadual Pembayaran Gaji 2019

Di sini kami sertakan jadual pembayaran gaji berserta dengan jadual bulanan bagi pegawai dan kakitangan awam (di sektor awam) untuk tahun 2019. Jadual ini disediakan bagi memudahkan Penjawat Awam atau Kakitangan Kerajaan dari semua Kementerian / Jabatan Persekutuan seluruh negara membuat rujukan serta semakan.

Ini adalah jadual rasmi untuk pembayaran gaji bulanan bagi tahun 2019 yang disertakan berdasarkan rujukan terhadap surat pekeliling tarikh dan peraturan pembayaran gaji terkini yang telah dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM).

hari gaji
Bila hari gaji semua orang gembira. Sekadar gambar hiasan.

Jadual bayaran gaji bulanan yang dikeluarkan setiap tahun adalah bagi memudahkan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam (pekerja sektor awam) merancang serta menguruskan perbelanjaan isi rumah mahupun kewangan peribadi dengan lebih tersusun dan berhemah

keluarga melayu
Gambar Hiasan.

Berikut adalah jadual-jadual yang disusun bagi rujukan anda:

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN KERAJAAN TAHUN 2019


Gaji kakitangan kerajaan akan dibuat pembayaran sebulan sekali

Tarikh pembayaran gaji adalah tertakluk kepada pindaan semasa oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM). Jadual ini adalah sebagai rujukan dan panduan manakala tarikh sebenar pembayaran gaji adalah tertakluk kepada perubahan semasa yang dibuat oleh JANM.

Paparan jadual pembayaran gaji di bawah adalah merangkumi satu tarikh gaji Penjawat Awam atau Kakitangan Awam Kerajaan semua Kementerian / Jabatan Persekutuan bagi seluruh negara.

Jadual Gaji Awam
Jadual 1
Jadual Gaji Awam 1
Jadual 2
Jadual Gaji Awam 2
Jadual 3

Untuk mengetahui maklumat lengkap berkaitan tarikh dan peraturan pembayaran gaji boleh lah membuat rujukan melalui pautan Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia yang disertakan di bawah:

Surat Pekeliling Terkini Akauntan Negara Malaysia – Tarikh Dan Peraturan Pembayaran Gaji Tahun 2019

Sumber: My Sumber


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!