2 Penggali Kubur Tertimbus Semasa Menggali Kubur

pengggali kubur

JERANTUT 19 Mei – Dua lelaki penggali kubur mengalami detik cemaskan yang pastinya mereka tidak akan dapat melupakannya seumur hidup mereka apabila tertimbus di dalam lubang kubur yang sedang digali. Kejadian tersebut berlaku di Tanah Perkuburan Islam Kampung Baru Jalan Jerantut-Benta di sini, semalam.

Penggali Kubur Hanya Cedera

Menurut Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, kejadian tersebut telah menyebabkan seorang lelaki mengalami sesak nafas serta mengalami kecederaan pada kaki dan leher manakala seorang lagi lelaki hanya mengalami cedera ringan.

penggali kubur tertimbus
Ambulan KKM

“Mangsa dikeluarkan oleh orang awam sebelum ketibaan pasukan Bomba, seterusnya dibawa ke Hospital Jerantut oleh ambulan Kementerian Kesihatan Malaysia,”katanya jurucakap tersebut.

Menurutnya, seorang pegawai dan tujuh anggota dari Balai Bomba Jerantut yang menerima panggilan kecemasan tiba di tempat kejadian.

Alhamdulillah mereka selamat. Semoga selepas ini para penggali lebih mengambil langkah-langkah yang selamat dan berhati-hati.


Baca – Lebih 300 Budak Positif C0VID-19. Perlu Ke bawa Anak Keluar Cari Baju Raya

Sumber: Info Berita Semasa


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!