Tanda Pada Wanita Yang Dikatakan Bertuah

Lesung Punggung (back dimples)

Setiap manusia mempunyai bentuk tubuh badan yang berbeza walaupun pada mata kasar kita nampak sama. Ada yang kurus, gemuk, tinggi, rendah dan sebagainya. Bagi manusia yang normal, sudah tentu mempunyai pancaindera yang cukup. Namun di sebalik pancaindera itu mungkin tidak nampak perbezaan antara satu sama lain.

Begitu juga dengan salah satu tanda pada wanita ini yang tidak semua orang perasan dan tidak semua wanita memilikinya.

Apak Tanda Pada Wanita Itu?

lesung apollo
Kejadian wanita itu sudah menarik walau tanpa melihat wajah mereka

Anda memang sering mendengar dan mengetahui tentang Lesung Pipi atau Lesung Pipit, bukan? Kata orang tua-tua dahulu siapa ada lesung pipit tandanya dia sentiasa nampak muda, cantik jelita dan tidak kurang yang mengatakan si dia tu anak kesanyangan mak dan sangat manja.

Namun kita bukan mahu bicarakan pasal lesung pipt tapi ada satu lagi lesung iaitu lesung punggung. Pelik bunyinya bukan tetapi memang ada.

LESUNG PUNGGUNG (BACK DIMPLES)


Pernahkah anda mendengar tentang tanda pada wanita yang satu ini? Mungkin sesetengah orang tidak pernah berfikirpun tentang tanda pada punggung ini dan anggap biasa-biasa sahaja. Sebenarnya ia memang wujud tetapi tidak semua kaum wanita memilikinya. Orang-orang tua berkata sesiapa yang memiliki lesung punggung sangat beruntung. Kenapa ia beruntung?

tanda pada wanita
Kedudukan lesung punggung

Ini kerana mereka yang memilikinya dipercayai seseorang yang dilihat menarik serta memiliki putaran tuut! yang sangat tinggi. Mudah cakap ketika tuut bersama pasangan mereka akan cepat mencapai ke garisan penamat. Suami beruntung kerana tidak perlu bersusah payah menahan badai.

Kedudukannya adalah di bahagian atas punggung. Ia mulai diketahui umum sekitar tahun 1990-an. Khusus bagi kaum wanita, lesung punggung ini dikaitkan dengan daya tarikan tuut yang sangat tinggi.

berbahagialah suami jika istri pasanganmu mempunyai lesung di punggung mengapa
Lesung punggung

Michael Angelo adalah seorang penyair Rom yang terkenal. Dikatakan beliau menyebut bahawa lesung ini sebagai ‘lesung Venus’ yang merujuk kepada Dewi Cinta, Kesuburan dan Kecantikan. Sedangkan jika perkara ini ada pada manusia, ia disebut sebagai ‘Lesong Appolo’

Jadi, tunggu apa lagi. Buat kaum wanita, cuba berdiri di hadapan cermin, membelakanginya dan tengok sendiri bahagian atas punggung anda. Adakah anda memilikinya? Jika ada, anda boleh membuat penilaian sendiri samada benar atau tidak.

Sumber: merdeka.com


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!