Tunku Azizah Tegur Troll Instagram Yang Menghinanya – ‘Apa masalah awak dengan saya?’

Tunku Azizah

Seorang pengguna media sosial telah membuat satu komen penghinaan terhadap Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di Instagram.

Raja Permaisuri Agung itu terkenal dengan sikapnya yang peramah dan sering berkongsi pengalaman memasak dan menjahit dalam talian, telah menyiarkan satu tangkapan skrin komen seorang pengguna yang tidak dikenali.

Komen Terhadap Tunku Azizah

“Sekiranya anda mengalami cirit-birit, pergi berak je la sial” tulis pengguna tersebut dengan memasukkan emoji babi dipenghujung komen.

Baginda kemudian menjawab komen pengguna tersebut dengan pertanyaan yang sederhana, “Apa masalah anda dengan saya?”

View this post on Instagram

susah kalau orang sakit jiwa!

A post shared by Tunku Azizah Iskandar (@airtangan_tunkuazizah) on

Dalam keterangan tangkapan skrinnya, disifatkannya bahawa orang itu berkemungkinan mempunyai masalah mental yang tidak stabil.


Namun akaun Instagram tersebut telah dinyahaktifkan. Pengikut-pengikut Tunku Azizah telah mendorongnya untuk membuat laporan rasmi kepada polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Komen Pengikut Tunku Azizah:

“Saya harap Tuanku akan bertindak. Orang ini perlu diajar nilai-nilai kesopanan dan kesopanan”, tulis seorang pengguna.

“Ini membuat saya sedih. Bayangkan jika seseorang itu bercakap dengan ibu anda dengan cara ini”, kata yang lain.

“Buat laporan ke SKMM. Kami ingin melihat wajah orang yang suka mengganggu orang lain”. kata seorang pengguna lagi.

Sumber: Malay Mail

Sejak dua tiga tahun kebelakangan ini, penghinaan demi penghinaan terhadap Raja-Raja Melayu semakin menjadi-jadi. Entah di mana silapnya. Mungkin orang-orang disebabkan lembutnya Kerajaan kita bertindak tidak seperti jiran kita, Thailand.


You May Also Like

About the Author: anakbapak

Saya akui memang anak bapak. Tapi ibu tidak terkecuali. Berminat buat blog sejak dibangku sekolah. Tak sangka buat blog ni mampu menjana pendapatan. Walau tidak seberapa kerana blog kita ni kecik, kadang-kadang ia membantu. Cita-cita nak travel ke mana saja. Kemudahan ada asalkan ada duit. Tak dapat naik British Airways, naik Air Asia atau Penerbangan Malaysia dah cukup. Makanan kegemaran, apa saja yang halal. KFC, McDonals dan Restoren Makanan Segera yang lain, jarang-jarang. Itu lah serba ringkas. Selamat Membaca blog Anak Bapak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!